St. Buddies
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
查看誰在線上
目前總共有 2 位使用者在線上 :: 0 位會員, 0 位隱形及 2 位訪客

沒有

[ 查看全部 ]

最高線上人數記錄為 168 人 [ 記錄時間 :: 周一 6月 11, 2012 1:33 am ]
相冊

如何應付電話推銷員 Empty
五月 2024
周一周二周三周四周五周六周日

日曆 日曆

聯盟論壇
Share

Cool-7

Fooball-7

如何應付電話推銷員

4 posters

向下

如何應付電話推銷員 Empty 如何應付電話推銷員

發表 由 feilong05 周二 8月 17, 2010 7:10 pm

[喂?」> 「你好先生,我叫 xx 是 Saturday打來,先生你是否 9xxx-xxxx 的機主?」
「係。點?」
「無,我想同你介紹一個最新的優惠計劃,月費加 $30 就可以發一百個短訊……(下刪字若干),你有沒有興趣join?」「哦。 對不起,沒有。」

「為什麼呀﹖ 才三毛錢一個,比你現在的便宜很多呢!」「對不起,真的不需要。」「真的是個好優惠,能給你省錢呢! 為什麼不要呀﹖」

「 為什麼﹖ 因為我有錢。」

「 …… 」三秒後電話掛斷。(到現在依然為一句 "我有錢" 而感到興奮

「喂?」「你好先生,我叫 xx 是 Smartstones打來,先生你是否9xxx-xxxx 的機主?」「唔係」「 …… 」 呆左3
秒「咁請問你係咪長期使用9xxx-xxxx 呢?」「唔係」(講大話)「 …… 」又呆3 秒
「咁好丫唔該晒」

Buffet Club 打來.賣咩10幾間酒店食餐membership.. . 「你好先生,我地有Buffet
Club個promotion..以后你去酒店食飯... 係member..全部半價...」「我唔出街食飯的」
「唔係喎,如果你同朋友去食反..用一次依個 service..已經底返..」「我沒有朋友的」「 …… 」Dead air 左一
陣...「哦咁好呀唔該你...」

「喂。」「先生你好,我叫 xxx 係abc(某推銷公司)打來,先生請問你係咪9xxx-xxxx
既機主?」「係。」「我想同你介紹一個最新的優惠計劃,唔駛錢就可 以享用某某優惠三個月……(下刪數百字),你有 冇興趣參加?」「哦?
對唔住,冇。」「唔係喎!唔駛錢喎!點解
唔要?」「對唔住,我真係冇需要。」「真係唔駛錢喎,不如你試o下先o丫!」「 唔駛錢我就要用,你當我乞衣o丫?!」「 …… 」電話即時掛斷

"「你好,我叫 xxx 係 XYZ(某推銷公司)打來,先生請問你係咪9xxx-xxxx 既機主?」「sorry, 我向大陸。」「哦,
唔好意思, 咁我遲 D 再打過黎丫, 先生你通常幾時向香
港」「sorry, 我呢世都向大陸。」「...」電話掛斷.

「喂?」
「你好先生,我叫 xx 是 Saturday打來,先生你是否 9xxx-xxxx 的機主?」 「係。點?」

「無,我想同你介紹一個最新的優惠計劃,月費加 $30 就可以發一百個短訊……(下刪字若干),你有沒有興趣join?」
「哦。 對不起,我而加唔得閒,不如你俾你手提電話號碼我,我遲D打翻俾你啦。」
「喔,對不起,我地唔可以咁做—」
「你都唔like D人亂打電話俾你吧?」
「喔—係喔—」
「咁你明我意思啦—」(收線)

feilong05
後備球員
後備球員

文章總數 : 97
注冊日期 : 2008-08-15

回頂端 向下

如何應付電話推銷員 Empty 回復: 如何應付電話推銷員

發表 由 feilong05 周二 8月 17, 2010 7:11 pm

大家下次可以試試

feilong05
後備球員
後備球員

回頂端 向下

發表 由 hing09 周三 8月 18, 2010 1:48 am

約周X揚聽日比賽 -- 「喂?」「周X揚,聽日比賽喎,得吾得閒?」「吾得呀, 我隻腳傷左.」「咁你又做到尖?」「係呀, 我隻腳剩係夠力撐起100磅啞鈴炸!」「 …… 」 呆左3 秒~~~ 如何應付電話推銷員 311422
hing09
hing09
重心球員
重心球員

文章總數 : 587
年齡 : 41
注冊日期 : 2008-07-15

回頂端 向下

發表 由 ryanwong08 周五 8月 20, 2010 2:23 am

hing09 寫到:約周X揚聽日比賽 -- 「喂?」「周X揚,聽日比賽喎,得吾得閒?」「吾得呀, 我隻腳傷左.」「咁你又做到尖?」「係呀, 我隻腳剩係夠力撐起100磅啞鈴炸!」「 …… 」 呆左3 秒~~~ 如何應付電話推銷員 311422

呢個真係幾好笑...!!!!!!

如何應付電話推銷員 964903
ryanwong08
ryanwong08
重心球員
重心球員

文章總數 : 492
年齡 : 42
注冊日期 : 2008-07-14

回頂端 向下

發表 由 tai11 周五 8月 20, 2010 2:54 am

高手
tai11
tai11
正選球員
正選球員

文章總數 : 263
注冊日期 : 2008-07-20

回頂端 向下

發表 由 feilong05 周五 8月 20, 2010 5:08 pm

陳x鑫, 呢個係唔係你ge個人經歷?

feilong05
後備球員
後備球員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章